prev
next
زهرا نعمتی در تاریخ 10 اردیبهشت ماه 1364 درگلباف استان کرمان متولد شد. وی عضو تیمملی تیراندازی با کمان بانوان معلول ایران است. خانم نعمتی نخستین زن در تاریخ ورزش ایران است که موفق به کسب مدال طلا در سطح بازیهای جهانی المپیک و پارالمپیک شدهاست.
خانم نعمتی، در زمانی که تنها 19 سال سن داشت و دانشجوی شهرستان بود، یک روز که در حال برگشت به شهر خود (کرمان) بود بر اثر سانحه اتوبوس حامل او، قطع نخاع شد. بعد از آن به دلیل مشکل پیش آمده دیگر نتوانست ادامه تحصیل دهد و دو سال به امر فیزیوتراپی پرداخت، تا در نهایت با این واقعیت کنار آمد.
این سانحه رانندگی موجب شد تا او نتواند در رشته گیاه پزشکی ادامه تحصیل بدهد. ولی با همتی که او داشت ناامید نشد و مسیر زندگیاش را با آغازی جدید تغییر داد. او میخواست تنها زن تاریخ ورزش ایران باشد که، توانسته است افتخاراتی تکرار نشدنی در پارالمپیک، برای کشورمان به ارمغان بیاورد.
او اگرچه به افتخاراتی بزرگ در تیراندازی دست یافت، اما تلاشهای او در تکواندو نیز قابل توجه و ثمربخش بود. زهرا نعمتی که از سن 11 سالگی تکواندو را شروع کرده و توانسته بود حتی به کمربند مشکی این رشته نیز دست یابد، هدف اصلیاش در آن دوران پوشیدن پیراهن تیم ملی بود. او عضو تیم منتخب استان شده و چند مقام استانی هم کسب کرده بود.
زهرا نعمتی، تا قبل از این اتفاق، عضو تیم ملی تکواندوی بانوان ایران بود. وی پس از سانحه سال 1383 که به ویلچر نشین شدنش انجامید، به ورزش تیراندازی با کمان پرداخت.
زهرا نعمتی میگوید: «وقتی دوباره تصمیم به شروع کردن ورزش گرفتم، بیشتر به این علاقه داشتم که در یک رشته گروهی ادامه فعالیت بدهم اما در شهر کرمان چنین امکانی وجود نداشت. این کار را به خاطر انرژی مثبت و آرامشی که برایم به همراه داشت انجام میدهم. این ویژگیهای خوب و محدودیتهایی که وجود داشت، موجب شد این رشته جذابیت زیادی برایم داشته باشد و آن را به صورت جدی دنبال کنم». زهرا نعمتی در سال 91 و قبل از شروع مسابقات المپیک با رهام شهابی پور ازدواج کرد که در ادامه بیشتر توضیح داده خواهد شد.
درحالیکه قرار بود زهرا نعمتی در دور یک هشتم نهایی تیراندازی با کمان، در بخش ریکرو انفرادی زنان به رقابت با حریفش بپردازد، اما به صورت اتفاقی از حضور به مرحله بعدی جا ماند. از قرار معلوم به او گفته شده بود که برای صرف ناهار به سالن غذاخوری برود و از زمان دقیق برگزاری مسابقه اطلاعی نداشته است. وقتی که او به محل برگزاری مسابقه میرسد، به دلیل عدم حضور در مسابقه او را بازنده اعلام کرده بودند.
زهرا نعمتی در 29 مه 2013مصادف با 8 خرداد ماه 1392، از سوی «بنیاد بینالمللی اسپورت آکورد» مفتخر به دریافت جایزه معتبر ورزشکار برتر پارالمپیک 2012 لندن شد. مراسم اهدای جوایز منتخبین اسپورت آکورد با حضور رئیس کمیته بینالمللی المپیک، رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش روسیه و رؤسای فدراسیونهای جهانی و نامزدهای معرفیشده برای دریافت این جایزه در شهر سن پترزبورگ روسیه برگزار شد.
زهرا نعمتی با کسب مدال طلای بازیهای پارالمپیک تابستانی 2012 در شاخه ریکرو انفرادی نام خود را به عنوان نخستین و تنها زن در تاریخ ورزش ایران که موفق به کسب مدال طلا در سطح المپیک و پارالمپیک شده است، جاودانه کرد. وی هم چنین به همراه راضیه شیرمحمدی و زهرا جوانمرد که تیم ملی تیراندازی با کمان بانوان ایران را در قسمت تیمی تشکیل میدادند عنوان سومی و مدال برنز پارالمپیک 2012 لندن را بهدست آوردند.
قهرمان پارالمپیک و جهان با ابراز خوشحالی از اینکه نماینده بانوان ایرانی در دنیا است، گفت: اگر تسلیم سرنوشت می شدم، امروز قهرمان جهان نبودم.
زهرا نعمتی، دارنده نشان طلای تیراندازی باکمان بازی های پارالمپیک 2016 ریو برزیل، روز چهارشنبه، بیست و ششم مهر که در مراسم روز ملی پارالمپیک در تهران شرکت کرده بود درباره سختیهایی که در ورزش تحمل کرده تا قهرمان جهان و پارالمپیک شود، به خبرنگاران گفت: بعد از تصادفی که داشتم، اگر خود را در خانه حبس میکردم قطعا شرایط سختی پیش رو داشتم، هر چند که سانحه تصادف توان راه رفتن را از من گرفت و من را ویلچر نشین کرد، اما اگر تصمیم سرنوشت می شدم قطعا امروز نمی توانستم به چنین افتخاراتی که کسب کردهام دست پیدا کنم.
پرچم دار کاروان ایران در بازی های المپیک 2016 ریو برزیل افزود: آن چه که امروز برایم بیش از دو مدال طلای پارالمپیک اهمیت دارد اثبات این واقعیت است که با قدرت و اراده میتوانم به هر دست نیافتنی دست پیدا کنم و هر ناممکنی را ممکن کنم.
وی تصریح کرد: زهرا نعمتی، زهرا نعمتی نمیشد، اگر به جای حرکت به سرنوشت تن می داد و از نعمت ارزشمندی که خداوند در وجودش قرارداده به خوبی استفاده نمیکرد. امروز خوشحال هستم که به عنوان نماینده کشورم به ویژه نماینده زنان ایرانی در میادین بینالمللی ورزش پارالمپیک افتخار آفرینی میکنم.
او اولین ورزشکار ایرانی، اولین بانوی آسیایی و سیزدهمین ورزشکار تاریخ است که توانسته هم در المپیک و هم در پارالمپیک کسب سهمیه کند (در ریو 2016)، وی همچنین با تصمیم کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران به عنوان پرچم دار ایران در بازیهای المپیک تابستانی 2016 انتخاب شد. با این حساب او اولین بانوی مسلمان معلول است که پرچمدار کاروان المپیک یک کشور شدهاست. در ادامه توضیح کامل تری در این باره خواهیم خواند.
در مسابقات جامجهانی تیراندازی با کمان که با شرکت برترینهای دنیا در پکن، پایتخت چین درحال برگزاری است، زهرا نعمتی، قهرمان بازیهای پارالمپیک 2016 ریو برزیل که با غلبه بر حریفانش به مرحله نیمهنهایی پیکارهای انفرادی ماده ریکرو راه یافته بود، امروز در این مرحله، با برتری 6 بر 4، برابر کمانداری از روسیه، به فینال این ماده صعود کرد و برای کسب نشان طلا، به مصاف حریف خود خواهد رفت.
این دوره از مسابقات، با حضور 245 کماندار معلول از 40 کشور جهان، تا 26 شهریورماه، در پکن، پایتخت چین ادامه خواهد داشت.
او همسر رهام شهابیپور، عضو تیم ملی تیراندازی با کمان مردان معلول ایران است. این زوج قهرمان، جشن عروسی خود را پس از دریافت مدال طلای زهرا نعمتی در دهکده المپیک لندن 2012 برگزار کردند. زهرا نعمتی در برنامه ی فرمول یک اعلام کرد که از همسرش جدا شدهاست.
همسر زهرا نعمتی متولد سال 1358 در کرمان است. او هم مانند همسرش ورزشکار رشته تیر و کمان است و آخرین مدرک تحصیلی که اخذ کرده فوق دیپلم است. البته باید گفت او اصالتا اهل سیرجان است.
او هم به مانند همسرش دچار ضایعهای نخاعی شده و از ادامه کار بازمانده است. آنطور که خودش تعریف میکند، در اداره برق کرمان پیمانکار بوده است و در سال 1380 وقتی بر روی تیر برق کار میکرده بر اثر برق گرفتگی از چراغ برق پرت و دچار مشکل نخاعی شده است. رهام شهابی پور از سال 1387 وارد رشته تیر و کمان شده و مانند همسرش فرزند چهارم خانواده است.
شهابی پور میگوید: «تا قبل از رفتن به اردوها برای آمادگی در مسابقات پارالمپیک یک فروشگاه داشتم. اما به علت شرایط، فشردگی تمرینات و کمبود وقت، دیگر نتوانستم فروشگاه را اداره کنم.»
زهرا نعمتی: «من هم چند سالی است که یک مزون لباس عروس را اداره میکنم.»
رهام شهابی، همسر زهرا نعمتی، با اعلام موضوع ممنوعالخروجی گفت: بعد از بازیهای پارالمپیک ریو 2016 زهرا نعمتی بنا به دلایلی منزل را ترک کرده و تا این لحظه، با وجود این که چندین بار خواستار بازگشت او به منزل بودم، از زندگی با من امتناع کرده و حتی درخواست طلاق دادهاست. اما شهابی دراینباره گفته است که: مشکلات زندگی آنها قابل حل است.
رهام شهابی پور با توجه به اختیارات قانونی که داشت، به عنوان همسرش در جهت مخالفت با درخواست طلاق او و فشار به همسرش اظهاراتی را بیان میکند. او ادعا کرده درخواستی را با فدراسیون جانبازان و معلولین مبنی بر این که از دعوت او به اردوی تیم ملی امتناع کنند مطرح داشته است. او همچنین اضافه کرد که نعمتی را با اختیاراتی که داشته، ممنوعالخروج کرده تا نتواند در هیچ تورنمنت خارجی هم شرکت کند. البته او از بابت اینکه همسرش چطور و با چه مجوزی توانسته به عنوان یک نماینده سازمان ملل از کشور خارج شود و به سوییس برود اعتراضاتی را مطرح کرده است.
از قرار معلوم فدراسیون تیر و کمان، خواسته شهابی پور را ترتیب اثر نداده و زهرا نعمتی را به اردوی تیم ملی دعوت کرده است. شهابی پور دراین باره میگوید که: «متأسفانه با وجود این که من رضایت نداشتم، رییس این فدراسیون نام او را در بین دعوت شدگان به اردوی تیم ملی قرار داده و او هم در اردو حضور به عمل آورده است.»
شهابی پور در پایان اظهاراتش به این مطلب هم اشاره کرد که: «در هر صورت یک سری مشکلات در این میان پیش آمده، که به نظر من به طور کامل قابل حل بوده و نباید به طلاق منجر شود. متأسفانه این مشکلات موجب دامن زدن به مسائل دیگری نیز شده، که اگر قرار باشد نعمتی به همین منوال مسائل را به هم ربط دهد، مطالبی را از طریق رسانهها عنوان خواهم کرد. مطرح کردن این مسائل، میتواند عواقب نامطلوبی را برای او و نیز ورزش بانوان به همراه داشته باشد.»
برای خواندن مقالات بیشتر می توانید در سایت ما ثبت نام کرده و یا ازطریق وبلاگ ما مطالب بیشتری را دنبال کنید
https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B2%D9%87%D8%B1%D8%A7_%D9%86%D8%B9%D9%85%D8%AA%DB%8C