prev
next
شاید بیشترین جملهای که از زبان دختران نوجوان شنیده شده، این جمله است: « خانم باور کنید هیچکس ما رو نمیفهمه. پدر و مادرمون اصلا ما رو درک نمیکنند ». در این نوشته قرار است در مورد ویژگیهای نوجوانی دختران بگوییم و راهکارهایی برای برقراری ارتباط درست و سالم با یک دختر نوجوان را مطرح کنیم. خیلی از مادران با مراجعه به اتاق مشاوره دبیرستان به دنبال جواب این سوال هستند: « نمیدانم با دختر نوجوانم چطور رفتار کنم؟ دیگر خسته شدهام. هر کاری که فکرش را بکنید انجام دادهام اما او عوض شده، دیگر حرف ما را گوش نمیدهد، مدام با ما جر و بحث میکند. همیشه روبهروی آینه نشسته. مدام گوشی موبایلش دستش است. به حرف دوستانش بیشتر از ما گوش میدهد و... ». در این نوشته قرار است در مورد ویژگیهای نوجوانی دختران بگوییم و راهکارهایی برای برقراری ارتباط درست و سالم با یک دختر نوجوان را مطرح کنیم.
برای اینکه وارد جهان نوجوانتان شوید، قبل از هر چیز باید این جهان را بشناسید:
شاید اولین تغییری که در دختر نوجوانتان ببینید، تغییرات جسمی است که در اثر تغییر و تحولات هورمونی در بدن او رخ میدهد. دخترتان ظاهری زنانه پیدا میکند اما رفتارهایش گاهی هنوز کودکانه است. شاید یکی از بزرگترین وظایف مادرانه شما آگاهی دادن و صحبت کردن با دخترتان در مورد تغییرات جسمی او باشد.
هوش نوجوان در این دوره حالت انتزاعی دارد. میتواند قواعد و قضایای منطقی را درک کند و قدرت استدلال کردن دارد. بنابراین گاهی ممکن است با شما بحث کند و شما و افکار و عقایدتان را به چالش بکشد. حتی در مورد افکار خودش هم شک دارد. دختران دیگر خواستههای شما را بهراحتی نمیپذیرد، بلکه باید برایش دلیل بیاورید و استدلال کنید. این همه شک و بحث و تردید برای مقابله و دعوا با شما نیست، بلکه میخواهد همه چیز را از اول و بر اساس استدلال و منطق بازسازی کند.
یکی از ویژگیهای نوجوانی بهدنبال هویت گشتن و رسیدن به پاسخ سوال « من کیستم؟ » است. او بهدنبال کسب شناخت از خودش در همه ابعاد زندگی است. تلاش میکند به یک من مستقل دست یابد. خلاصه کلام اینکه میخواهد خودش را تعریف کند.
نوجوانان در این سن فکر میکنند اتفاقات بد فقط برای دیگران میافتد و فقط دیگران آسیب میبینند. آنها بهاندازه کافی عاقل هستند و بهخوبی میتوانند از مشکلات بگریزند. البته این افکار چیزی نیست جز یک توهم مخصوص دوران نوجوانی. این توهم میتواند پایه خطرات و انحرافات بسیاری در دختر نوجوان شما باشد. مثلا « اگر سوار ماشین یک غریبه هم باشم، برای من هیچ اتفاقی نخواهد افتاد. من میدونم چطوری باید رفتار کنم.»
حواستان باشد بزرگترین اشتباهی که دخترتان را از شما دور میکند، تحقیر کردن او در جمع و حتی در خلوت است. او را بهخاطر نقطه ضعفهایش تحقیر نکنید و موفقیتهای دیگران و شکستهایش را بر سرش نکوبید. دختران را همانطور که هست بپذیرید و از او به تناسب استعدادها و تواناییهایش انتظار داشته باشید.
گاهی والدین آنقدر نگران دختر نوجوانشان هستند که او را شدیدا محدود میکنند و تحت کنترل خود قرار میدهند اما متاسفانه دختران، در اکثر موارد، در برابر فشار والدین به دروغگویی رو میآورند و در مورد فعالیتها و دوستانشان به والدین دروغ میگویند. بنابراین بهجای محدودیت بیش از حد سعی کنید مهارت روبهرو شدن با خطرات را به دخترتان بیاموزید، به او یاد دهید چگونه تنها به کلاس زبان برود، در برابر شمارههای ناشناسی که به او زنگ میزنند یا برایش پیامک میفرستند چه واکنشی بهتر است داشته باشد.
به او مسئولیتهایی را واگذار کنید. نباید همه کارهایش را شما انجام دهید. اینکه اجازه نمیدهید دست به سیاه و سفید بزند، همه کارهای خانه و حتی کارهای شخصی او را انجام میدهید، شما را تبدیل به یک مادر خوب نمیکند، بلکه باعث میشود دخترتان به یک فرد مسئولیت گریز تبدیل شود. به او وظایفی را محول کنید و اجازه دهید مسئولیت کار و عواقب خوب و بدش کاملا به عهده خودش باشد.
سایت زیب اندام گردآورندهی مقالات معتبر دنیا به صورت رایگان بوده که، شما میتوانید برای مطالعه مقالات تخصصی بیشتر به وبلاگ ما مراجعه کنید، همچنین شما میتوانید با ثبت نام در در وب سایت زیب اندام در زمینه های تناسب اندام و رژیم مشاوره رایگان بگیرید و در کنار خانواده زیب اندام اهدافتان را تخصصیتر دنبال کنید.